Waterval Chiavenna

Vlakbij Chiavenna, in Val Bregaglia ligt de cascate dell’ Acqua Fraggia a Savogno. Het is een van de spectaculairste watervallen van de Alpen van Lombardije. Sinds 1984 valt de waterval dan ook onder de ‘Natuurlijke Monumenten’ van Lombardije. De waterval mond uit in een klein riviertje. Op de hete zomerse dagen zijn hier vele Italianen te vinden, die verkoeling in de rivier zoeken. Het opspattende water van de waterval geeft een goede verkoeling.

waterval Chiavenna

Naast de rivier is een grasveld, met genoeg schaduwplaatsen. Heerlijk om te picknicken! Ook staan er diverse picknicktafels. Tevens is er een kleine bar aanwezig waar je iets te drinken of te eten kunt halen. Ook staan hier twee tafeltennis tafels voor het vermaak.

Hoe te bereiken

Volg de SS36 vanaf het Comomeer richting Colico en vervolgens richting Chiavenna. Op het kruispunt van Madesimo en de Val Bregaglia dient u richting Val Bregaglia te rijden (SS 37 Maloja pas). Net voorbij Chiavenna vind je Piuro en is de waterval Fraggia vanaf de weg te zien. Hierbij kunt u de auto parkeren.

Nieuws

Splügenpas en Malojapas weer geopend!

DOMASO | Het zomerseizoen komt er weer aan en daarmee zijn diverse …

Campings Domaso vanaf Pasen weer geopend!

Domaso | Dit jaar valt Pasen vroeg. De campings in Domaso openen …

Vanaf 4 mei Splügenpas weer open!

Op 4 mei gaat de Splügenpas weer open. Vanaf 12.00 uur op …

Meer nieuws