Bellagio, parel van het Comomeer

Bellagio wordt ook wel de parel van het Comomeer genoemd, door haar mooie ligging op de plaats waar het Comomeer zich opsplitst in twee armen. In het dorp vind je vele souvenirs van het Comomeer.

Bellagio ligt in het midden van het Y-vormige meer, met water aan drie zijden. Dit is ook de reden dat bijna iedereen hier over het water komt.

Bereikbaarheid Bellagio

Vanaf Cadenabbia (dichtbij Villa Carlotta) is er een autoferry naar Bellagio. Bellagio ligt op 30,5 km van Como.

Het centrum

Bellagio heeft een historisch, charmant centrum met vele steile straatjes. Ze vindt haar oorsprong in een Romeinse nederzetting. Dichtbij de middeleeuwse stadsmuren vind je naast de trappen vele winkels, restaurants en een aantal kleinere hotels.

Bezienswaardigheden in Bellagio

Direct aan het meer ligt het chique Grand Hotel Villa Serbelloni. Het park rondom het hotel is toegankelijk voor publiek. Je vindt hier eeuwen ouwe bomen, exotische planten en verschillende bloemen en rozentuinen. Een andere mooie tuin om te bezichtigen is het park van Villa Melzi. De Villa zelf wordt nog bewoond door erfgenamen en is daarom niet te bezichtigen. De villa telt vele archeologische vondsten en beelden. Zo is er een kleine Arabische tempel en vind je hier het beeld van ‘Dante, door Beatrice aan de hand geleid’ van Comolli.

Zo’n 14 km vanaf Bellagio ligt de berg Monte San Primo. Hier kun je wandelen en in de winter skiën. Daarnaast heb je vanaf deze berg een schitterend uitzicht op de plaats.

Feiten

•    Inwoners: 3003
•    Provincie: Como

Nieuws

Splügenpas en Malojapas weer geopend!

DOMASO | Het zomerseizoen komt er weer aan en daarmee zijn diverse …

Campings Domaso vanaf Pasen weer geopend!

Domaso | Dit jaar valt Pasen vroeg. De campings in Domaso openen …

Vanaf 4 mei Splügenpas weer open!

Op 4 mei gaat de Splügenpas weer open. Vanaf 12.00 uur op …

Meer nieuws