Chiavenna

Chiavenna ligt in de Noord-Italiaanse provincie; Sondrio. Bij Chiavenna komen meerdere wegen samen; de weg naar de Splügenpas en de Malojapas. Het dorp is ongeveer een half uur vanaf Domaso rijden.

In het Middeleeuwse centrum zijn leuke winkels te vinden en een aantal zonnige terrasjes. Daarnaast staat de plaats bekent om de rivier die dwars door het dorp loopt; de Mera.

Waterval van Chiavenna

Even voorbij Chiavenna (richting St. Moritz) vind je de ‘waterval van Chiavenna’; cascate dell’ Acqua Fraggia a Savogno. Deze waterval is prachtig om te bezoeken en op warme dagen is het hier heerlijk vertoeven!

Kinderen kunnen lekker spelen in de rivier die vanuit de waterval stroomt. Daarnaast is er genoeg plek om heerlijk te picknicken op het gras en onder de bomen. Let op dat het hier op zondagen vaak erg druk is!

Feiten

•    Hoogte: 333 meter
•    Inwoners: 7263
•    Provincie: Sondrio

Vanaf Chiavenna

In Chiavenna kun je ook richting de Splügenpas (2113m) rijden. Het is een prachtig geliefde route voor fietsers en motorrijders met scherpe, soms onoverzichtelijke haarspeldbochten. Halverwege kun je de afslag Madesimo nemen, van waaruit je mooie wandelingen kunt maken. In de winter is Madesimo een geliefd ski-oord.

Nieuws

Splügenpas en Malojapas weer geopend!

DOMASO | Het zomerseizoen komt er weer aan en daarmee zijn diverse …

Campings Domaso vanaf Pasen weer geopend!

Domaso | Dit jaar valt Pasen vroeg. De campings in Domaso openen …

Vanaf 4 mei Splügenpas weer open!

Op 4 mei gaat de Splügenpas weer open. Vanaf 12.00 uur op …

Meer nieuws