Wanneer u Como voor de eerste keer bezoekt, zal deze lichte stad in Noord-Italië je zeker verrassen. Het mooie plein direct aan het meer, de kathedraal vol met artistieke elementen, de resten van de Romeinse tijd en de elegante straatjes in het centrum van de stad. Wie een goed uitzicht over Como wil zien, kan het beste naar Burnate gaan met de tandradbaan. Deze funicolare vertrekt elke 30 minuten en de rit duurt ongeveer 8 minuten. Verder is Como vooral bekend om zijn zijde. Het museo della seta (zijde museum) is geopend van di-vr van 9.00-12.00 uur en van 15.00-18.00 uur.

Winkelen in Como

Como is een ideale stad om te winkelen, wanneer Milaan te groot en massaal voor je is. Heerlijk door over de gezellige pleinen lopen en door de kleine steegjes. Como telt tal van leuke winkeltjes, van grote merken als Armani, tot leuke boutique-jes.

Markt in Como

Elke zaterdag is er een grote markt, net buiten de stadsmuren van Como. Vind je het heerlijk om te slenteren en te genieten van de vele kraampjes met sieraden, kleding, voetbalshirtjes en souvenirs? Dan is de markt in Como hier uitstekend geschikt voor!

Duomo in Como

Het meest in het oog springend is de Duomo waarvan de bouw begon in 1396 en welke in 1740 werd voltooid met de bouw van de koepel. Naast deze kerk staat het stijlvolle 13de eeuwse Broletto, het oude stadhuis.

Como feiten

•    Hoogte: 201 meter
•    Inwoners: 83.016
•    Provincie: Como

Nieuws

Splügenpas en Malojapas weer geopend!

DOMASO | Het zomerseizoen komt er weer aan en daarmee zijn diverse …

Campings Domaso vanaf Pasen weer geopend!

Domaso | Dit jaar valt Pasen vroeg. De campings in Domaso openen …

Vanaf 4 mei Splügenpas weer open!

Op 4 mei gaat de Splügenpas weer open. Vanaf 12.00 uur op …

Meer nieuws